Bu yemek tarifi, bir Nonis House spesyali olan elbasan tava yemek tarifi olacak.
Elbasan Tava Malzemeler
*500 gr kemikli kuzu eti
*300 gr yoğurt
*3 adet yumurta
*2 yemek kaşığı un
*6 adet taze adaçayı yaprağı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*6 adet defne yaprağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz beyaz biber
Elbasan Tava Yemek Tarifi
- Kuzu etini düdüklü tencerede 15 dakika normal tencerede yapacaksanız 1 saat haşlayalım.
- Yoğurt, yumurta, un, tuz ve beyaz biber tozunu bir kapta iyice çırpalım.
- Fırına koyabileceğimiz uygun bir pişirme kabına önce haşladığımız etleri sonra üzerine hazırladığımız karışımı güzelce yayalım.
- Ayrı bir kapta, zeytinyağımız ile defne ve adaçayı yapraklarımızı önlü arkalı yağa bulayıp elbasanımızın üzerine güzelce tek tek aralıklı yerleştirelim.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.
Afiyet olsun.