Elbasan Tava Yemek Tarifi

elbasan tava yemek tarifi

Bu yemek tarifi, bir Nonis House spesyali olan elbasan tava yemek tarifi olacak.

Elbasan Tava Malzemeler

*500 gr kemikli kuzu eti
*300 gr yoğurt
*3 adet yumurta
*2 yemek kaşığı un
*6 adet taze adaçayı yaprağı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*6 adet defne yaprağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz beyaz biber

Elbasan Tava Yemek Tarifi

  1. Kuzu etini düdüklü tencerede 15 dakika normal tencerede yapacaksanız 1 saat haşlayalım.
  2. Yoğurt, yumurta, un, tuz ve beyaz biber tozunu bir kapta iyice çırpalım.
  3. Fırına koyabileceğimiz uygun bir pişirme kabına önce haşladığımız etleri sonra üzerine hazırladığımız karışımı güzelce yayalım.
  4. Ayrı bir kapta, zeytinyağımız ile defne ve adaçayı yapraklarımızı önlü arkalı yağa bulayıp elbasanımızın üzerine güzelce tek tek aralıklı yerleştirelim.
  5. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.

Afiyet olsun.

elbasan tava yemek tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir