Arap Saçı Soslu Sütlü Levrek Tarifi
Malzemeler:
*1 levrek (1100-1300 gr)
*1 çay bardağı rende levrek
*2 silme yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1.5 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
Garnitür Malzemeleri
*3 adet haşlanmış patates
*1 demet roka
*1 demet arapsaçı
*1 çay bardağı beyaz şarap
*4 yemek kaşığı mayonez
*2 diş ezilmiş sarımsak
*haşlanmış minik karidesler bir avuç içi kadar
Yapılışı
1- Levreği yıkayıp temizleyip fileto halinde ayıklayalım.
2-Kaynayan ve tuzlu suda fileto levrek dilimlerini çok az haşlayalım.
3-başka bir kapta tereyağı ile unumuzu kavuralım. Azar azar sütü koyarak pütürsüz bir sos yapalım.
4-Uygun bir fırın kabına çok az haşladığımız levrek filetosunu ve üzerine hazırlamış olduğumuz sosu yayalım. Kaşar peyniri rendesini en üstüne serpiştirelim.
5-Önceden 200 derecede ısıttığımız fırınımıza, levreğimizi verelim. Yaklaşık 10 dakikada üzeri kızarınca levreğimiz yenilmeye hazır olacaktır.
6-Arapsaçını ince ince doğrayıp beyaz şarap, mayonez, haşlanmış minik karidesler ve ezilmiş sarımsak ile harmanlayalım.
7- Servis tabağına taze roka yaprakları ve haşlanmış patatesler ile levreğimizi koyalım.
Afiyet olsun