Biberiyeli ve Mahlepli Küçük Ev Ekmekleri

Malzemeler

fotograf_1

  • 750 gr. Tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tutam biberiye
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 tutam deniz tuzu

Hazırlanışı

fotograf_3Büyük ve çukur bir kabın içine unumuzu koyalım. Sırasıyla mahlep, tuz ve toz şekeri ekleyerek elimizle karıştıralım, ortaya hafif bir çukur açıp ayrı bir yerde ılık sütün içine karıştırdığımız mayayı biraz bekleyip kabarınca açtığımız çukura dökelim. Çiçekyağını ve yumurtamızın beyazını ekleyelim. Kenarlardan azar azar unumuzu alarak elimize yapışmayan hamur kıvamına gelene dek ılık su ekleyerek ( 1-2 bardak kadar ) yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini ıslak bezle örtüp 1-2 saat ekmek hamurumuzu kabarıp mayalanması için dinlendirelim.
Muffin kabına kabaran hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı elimiz içinde bastırmadan yuvarlayıp yerleştirelim. Yumurta sarısını biraz su ile inceltelim. Bir fırça yardımı ile üzerine sürüp, birkaç adet Kaya tuzu ile birkaç yaprak biberiyeyi yapıştıralım.
Önceden ısıttığımız fırınımızın orta gözünde 170 derecede 20-25 dakika pişirelim.
Fırından çıkınca tel ızgara üzerinde biraz soğutalım.

Afiyet Olsun.

Not: hamurunuz kalırsa, difrize atıp gerektiğinde 1 gece önceden çıkarıp ertesi gün tekrar pişirebilirsiniz… Küçük ekmekler istemezseniz, hamuru bir kaç kez kat kat içe doğru yoğurarak #hechaottomannround döküm tencerelerde kapağı kapalı olarak, 35-40 dakika 170 derecede pişirebilirsiniz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir