Malzemeler
- 1 taze orta boy kıvırcık marul
- 1 limon
- 2 yemek kaşığı jalapeno
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1 kırmızı biber
- 1 elma
- 1 kivi
- 1 muz
- 4-5 adet kırmızı italyan eriği
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı iri bulgur ( 1 su bardağı suda haşlanmış olmalı)
- 6-7 adet siyah zeytin
- Tuz veya aromat 1 çay kaşığı
- Bir tutam Maydonoz ve dereotu ( isteğe bağlı)
- 4-5 adet bebek mısır
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı
Marul tek tek ayıklanıp güzelce yıkanacak, hafifçe kurulanıp elimizle iri Parçalar halinde koparalım.
1 limonun suyunu sıkıp zeytinyağı ve aromat ile karıştırarak en son üzerine dökmek üzere kenara koyalım.
Meyveler ayıklanıp küp küp doğrayıp marulun üzerine dökelim.
Kapari, jalapeno, bebek mısırlar, zeytin, hepsini marulun üzerine ekleyelim.
Kırmızı biberi yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra küçük küçük doğrayalım ve marulun üzerine ekleyelim.
Maydonoz ve dereotu kullanacak isek bunlarıda yıkayıp hafifçe kurulayıp doğrayalım ve marulun üzerine ekleyelim.
Tüm malzemeleri geniş ve derin bir kapta önceden hazırladığımız salatanın sosu ile karıştıralım.
Servis tabağına alıp üzerine nar ekşisi dökelim
Afiyet olsun