Malzemeler
- 2 kabak
- 2 havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı ceviz içi (az dövülmüş)
Üzeri için isteğe bağlı;
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Hecha ottoman round sığ tenceremize zeytinyağını koyup ocağımızın en yüksek ateşinde, önce rendelenmiş havuçlarımızı soteleyelim. 2-3 dakika sonra havuçlar biraz yumuşayınca rendelediğimiz kabakları ilave edip iki sebzeyi birlikte soteleyelim. Tuz ve kuru nane ilave edip 2-3 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca üzerine ceviz içlerini serpelim. Dilerseniz sarımsak doğrayıp karıştırdığımız süzme yoğurdu üzerine dökelim.
Afiyet olsun