Havuç & Kabak & Ceviz ile Kolay Meze

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı ceviz içi (az dövülmüş)

Üzeri için isteğe bağlı;

  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışıtarif-2

Hecha ottoman round sığ tenceremize zeytinyağını koyup ocağımızın en yüksek ateşinde, önce rendelenmiş havuçlarımızı soteleyelim. 2-3 dakika sonra havuçlar biraz yumuşayınca rendelediğimiz kabakları ilave edip iki sebzeyi birlikte soteleyelim. Tuz ve kuru nane ilave edip 2-3 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca üzerine ceviz içlerini serpelim. Dilerseniz sarımsak doğrayıp karıştırdığımız süzme yoğurdu üzerine dökelim.

Afiyet olsun

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir