Hamuru için malzemeler:
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 pk vanilya
3.5-4 su bardağı un
İç harcı için malzemeler:
2-3 adet elma
4 yemek kaşığı esmer toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı muskat
2-3 yemek kaşığı toz badem
Üst hamur için:
1 yumurta
Yapılışı:

Elmalarımızı rendeleyip tarçını, esmer toz şekeri, toz badem ve muskatı ekleyip bir kapta elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Hamuru için bir kapta, listede yazılı tüm sıvılar çırpılır sonra kuru malzemeler eleyerek eklenir. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Elmalı turtayı pişireceğimiz tart kalıbını yağlayıp hamuru ince kalınlıkta tart kalıbına yerleştiriyoruz. Soğumuş elmalı karışımı üzerine yayalım. Artan hamurdan ister ince uzun şeritler yapıp sepet gibi üzerine şekillendirelim ister benim yaptığım gibi değişik yaprak desenleri ile şekillendirelim. Tüm hamuru bitirdikten sonra 1 tam yumurtayı güzelce çırpıp fırça ile hamurun üzerine sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kapağını hiç açmadan 25-35 dk pişirelim…