Merhabalar,
Size bugün pişirdiğim ve çok lezzetli olduğunu düşündüğüm dana etli nohut yemeğinin tarifini vermek istiyorum…
Hazırlık:
Yarım kilo nohut 1 gece önceden 1 çay kaşığı tuz koyduğumuz iyi suda ıslatılacak
Malzemeler
- Yarım kilo 1 gece önceden ıslatılmış nohut
- 1 büyük boy kuru soğan
- 350-400 gr. Dana kuşbaşı doğranmış yağsız et
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1/2 su bardağı domates sos
- 1 tatlı kaşığı et bulyon
- 2-3 tatlı yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2.5 su bardağı sıcak su
Yapılış:
İlk olarak, etimizi güzelce zeytinyağında kavuralım.
Üzerine yemeklik küp küp doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
Salçamızı da ekleyip biraz daha kavuralım.
Domates sosumuzu ekleyelim.
1-2 dakika hepsi birlikte karışına kadar kavuralım.
Hecha ottomann round döküm tenceremize, ıslattığımız nohutları tuzlu suyundan süzüp ve muslukta yıkadıktan sonra, iri parçalar halinde doğradığımız yeşil biberler ile birlikte, suyumuzu üzerine döküp kapağımızı kapatalım.
Orta ateşte yarım saat pişirelim
Altını kapatıp biraz dinlendikten sonra yemek servimizi yapalım.
Afiyet olsun…