Bugünlerde zeytin yapma zamanı. Dile kolay 12 yıl önce aşık olup sırf Sevdiğim adama biraz daha yakın olmak için bu Toprakları satın aldığım zaman, aklımda elbette; Ayvalık, Cunda Adası’nda geçirdiğim çocukluğumdan kalma izler dahilinde zeytin ağaçları vardı. Bu sebeple tarlamda bulduğum bütün boşlukları zeytin ağacı dikerek doldurdum. Tıpkı yıllar önce Babamdan ve sonrasında Sevdiğim adamdan gördüğüm gibi…
Zaman çabuk geçiyor. O ağaçlar kocaman oldular ve şimdi Noni’s House’un Eşsiz lezzetteki kahvaltılarına damaklarda muhteşem tadlar bırakan zeytin ve zeytinyağları olarak eşlik ediyorlar…
Ben sanılanın aksine klasik bir kadın olduğumu, zaman geçtikçe, yaş aldıkça ve olgunlaştıkça anlıyorum. Nasıl diye merak ederseniz, yaşamımdaki hemen hemen herşey önce babamın sonra sevgilimin ayakizleri şeklinde devam ediyor. Zeytin, Zeytinyağı, üzüm, ev şarabı, yemek yapma ilgisi gibi bugün hayatımı kapsayan pek çok ilgi alanım hayatımın en önemli iki erkeğinden esinlenip geliştirerek yaptığım uzantılar. Yani demek istediğim Amerika’yı yeniden keşfetmedim! Bende var olan genleri, alışkanlıkları, gördüklerimi daha fazla yorumlayarak, üzerinde çalışıp çabalayarak adım adım profesyonel hale getirdim. Burada parantez açmamda elbette fayda var. Profesyonel derken elbette şu an için bir markaya sahip değilim, tamamen kendimce yorumlayarak hazırlıklar yaparak adım adım markalaşma yolundayım. Birgün Allah izin verirse elbette ki Noni’s House ismi ve markası ile seçtiğim noktalarda bahçemin ürünleri ile olabilirim.
Şimdilik son derece küçük ölçekte kendi standımda yer alan Zeytinyağı, zeytin ve reçel çeşitlerime o vakit herkes daha kolay erişebilecektir.
Sözün kısası; en başta da dediğim gibi başarıya giden yol, sabır, emek ve çok çalışmaktan geçiyor. Kulaklarımı tıkadım, ne eleştiriler ile yolumdan sapıp kendimi ve yaptıklarımı ucuzlatıyorum ne de övgüler ile yayılıp tembelleşiyorum. Sadece işime odaklanmış durumda yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum…
Size bu yıl denediğim yeni bir zeytin yapma tarifini veriyorum. Pazarda ve çevrenizde bulabileceğiniz zeytinlerden yapabileceğiniz bir miktarı belirleyin. Benim ölçülerim
* 5 lt lik kapaklı bir kap
* 3 kg domat zeytini
*ağzına kadar deniz suyu ( deniz suyu bulamazsanız tuzlu su olabilir. )
*3 gr limon tozu
*1 yemek kaşığı dolusu tane karabiber ve beyaz biber
*3 yemek kaşığı balzamik sirke
*6- 7 gr kayatuzu
Hepsini kabımızın içine doldurup ağzı kapalı 3 ay bekletiyoruz. Bu süre zarfında zeytinlerimiz suyun içindeki lezzetler ile olgunlaşıp acılığını kaybedecektir. 3 ay sonunda suyun içinden süzerek yiyeceğimiz miktarlarda zeytini alıp ekşi seviyorsak limon suyu ile sevmiyorsak sadece Zeytinyağı ve kekik ile servis yaparak hiç bir katkı maddesi olmadan tamamen doğal ev yapımı zeytinlerimizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Şimdiden keyifli deneyimler herkese…[:en]Hiç bir şey basit değil. Başarı için emek, sabır ve yılmadan çalışmak gerek… Yaptıklarınıza bakarlar ve hakkınızda hiç bir şey bilmeden, çok fazla da düşünmeden yorumda bulunurlar. Kulak asmayın, işinizi sevmeye, istikrarlı olmaya, çaba sarf etmeye, yapabileceğinizin en iyisini yapmaya odaklanın. Yorumlar gelip geçici, Yaptıklarınız kalıcıdır. Tecrübe ile sabittir bu gözlemim!…
Bugünlerde zeytin yapma zamanı. Dile kolay 12 yıl önce aşık olup sırf Sevdiğim adama biraz daha yakın olmak için bu Toprakları satın aldığım zaman, aklımda elbette; Ayvalık, Cunda Adası’nda geçirdiğim çocukluğumdan kalma izler dahilinde zeytin ağaçları vardı. Bu sebeple tarlamda bulduğum bütün boşlukları zeytin ağacı dikerek doldurdum. Tıpkı yıllar önce Babamdan ve sonrasında Sevdiğim adamdan gördüğüm gibi…
Zaman çabuk geçiyor. O ağaçlar kocaman oldular ve şimdi Noni’s House’un Eşsiz lezzetteki kahvaltılarına damaklarda muhteşem tadlar bırakan zeytin ve zeytinyağları olarak eşlik ediyorlar…
Ben sanılanın aksine klasik bir kadın olduğumu, zaman geçtikçe, yaş aldıkça ve olgunlaştıkça anlıyorum. Nasıl diye merak ederseniz, yaşamımdaki hemen hemen herşey önce babamın sonra sevgilimin ayakizleri şeklinde devam ediyor. Zeytin, Zeytinyağı, üzüm, ev şarabı, yemek yapma ilgisi gibi bugün hayatımı kapsayan pek çok ilgi alanım hayatımın en önemli iki erkeğinden esinlenip geliştirerek yaptığım uzantılar. Yani demek istediğim Amerika’yı yeniden keşfetmedim! Bende var olan genleri, alışkanlıkları, gördüklerimi daha fazla yorumlayarak, üzerinde çalışıp çabalayarak adım adım profesyonel hale getirdim. Burada parantez açmamda elbette fayda var. Profesyonel derken elbette şu an için bir markaya sahip değilim, tamamen kendimce yorumlayarak hazırlıklar yaparak adım adım markalaşma yolundayım. Birgün Allah izin verirse elbette ki Noni’s House ismi ve markası ile seçtiğim noktalarda bahçemin ürünleri ile olabilirim.
Şimdilik son derece küçük ölçekte kendi standımda yer alan Zeytinyağı, zeytin ve reçel çeşitlerime o vakit herkes daha kolay erişebilecektir.
Sözün kısası; en başta da dediğim gibi başarıya giden yol, sabır, emek ve çok çalışmaktan geçiyor. Kulaklarımı tıkadım, ne eleştiriler ile yolumdan sapıp kendimi ve yaptıklarımı ucuzlatıyorum ne de övgüler ile yayılıp tembelleşiyorum. Sadece işime odaklanmış durumda yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum…
Size bu yıl denediğim yeni bir zeytin yapma tarifini veriyorum. Pazarda ve çevrenizde bulabileceğiniz zeytinlerden yapabileceğiniz bir miktarı belirleyin. Benim ölçülerim
* 5 lt lik kapaklı bir kap
* 3 kg domat zeytini
*ağzına kadar deniz suyu ( deniz suyu bulamazsanız tuzlu su olabilir. )
*3 gr limon tozu
*1 yemek kaşığı dolusu tane karabiber ve beyaz biber
*3 yemek kaşığı balzamik sirke
*6- 7 gr kayatuzu
Hepsini kabımızın içine doldurup ağzı kapalı 3 ay bekletiyoruz. Bu süre zarfında zeytinlerimiz suyun içindeki lezzetler ile olgunlaşıp acılığını kaybedecektir. 3 ay sonunda suyun içinden süzerek yiyeceğimiz miktarlarda zeytini alıp ekşi seviyorsak limon suyu ile sevmiyorsak sadece Zeytinyağı ve kekik ile servis yaparak hiç bir katkı maddesi olmadan tamamen doğal ev yapımı zeytinlerimizi afiyetle yiyebilirsiniz.