Malzemeler
Yarım kilo tatlı lor peyniri
2 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı toz şeker
1 pk. Kabartma tozu
1 pk. Vanilyav
3 yumurta sarısı
1 çay bardağı zencefil tozu veya zencefilin kendisini soyup Küp Küp doğrayalım
150 gr oda sıcaklığında tereyağı
Hazırlanışı
3 yumurta sarısını toz şeker ile karıştıralım.
Diğer bütün malzemeler ile genişçe bir kapta elimizle yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor, bu şekilde olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde Parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 şer cm aralıkla dizelim.
Önceden ısıttığımız fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirelim.
Fırından çıkarıp fırın teli üzerine tepsiyi koyup soğumasını bekleyelim.
Ilınınca servis edebiliriz.
Afiyet olsun.