Lavantalı Profiterol

[:tr]12

Malzemeler:

  •  1 su bardağı un
  • 1 su bardağı kaynar su
  •  100 gr tereyağı
  •  4 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Kreması için:

  •  3 su bardağı süt
  •  2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  •  2 çay bardağı toz şeker
  •  2 adet yumurta sarısı
  •  1 paket vanilya
  • 1 avuç lavanta çiçeği
  • 2-3 damla mor gıda boyası
  • 1 pk krem şanti

 

Üzeri İçin:

  •  1 paket krema
  • 200 gr bitter çikolata

 

2

 

 

Profiterol Tarifi’nin Yapılışı

  1.  İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 4-5 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra parlak bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
  2.  Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı veya sıkma torbası ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika sonrasında fırını 150 dereceye indirerek 25 dakika daha pişiriyorsunuz.
  3. Kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya, krem şanti ve lavanta çiçekleri hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra hepsini  ekleyerek karıştırın.
  4. Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün  pişen hamurlarını ikiye bölerek krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
  5. Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra çikolata ve kremayı benmari usulü eriterek buzdolabında bekletin, sos soğuyunca hamurların üzerine gezdirin.

 

        Afiyet olsun 🙂

1

4

5

6

8

9

12

 

NotlarBenmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz. Çikolatayı ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz. Çikolata su ile temas etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir