Tahin Helvalı Muffin Tarifi

ugg

Yemyeşil üzüm bağlarının arasında, mini minnacık bir bağ evinde yaşamanın en güzel yanı severek yaptığım hamur işleri ve bunları paylaşmaktan keyif aldığım insanlar ile zaman içinde oluşturduğum dostluklar…

Her geçen gün Noni’ s House isminin büyüyen bir ilgiyle duyulmasının yegane sebebi bahçeme giren herkesin ilk adımdan itibaren içine işleyen sıcacık, samimi, anneanne evindeymişcesine insana verdiği huzurlu enerjiden geçiyor. Lezzetlerimizin sebebi ise Ovacık’ın verimli topraklarında yetişen kaliteli tohumların sevgiyle ve özenle  bakılarak gelişmesi sonucunda tarladan sofraya gelen ürünlerden yapılması…

Yurt dışında çok farklı iklimlerde ve ülkelerde gezip fırsat buldukça seyahat etmeme rağmen, doğup büyüdüğüm İzmir şehrini ve İzmir’e sadece 35 dk lık mesafede bulunan Çeşme Ovacık’da yaşadığım Noni’s House’u bir başka seviyorum…

Yoğun bir yaz dönemini geride bırakıp kendimi dinlenmeye aldığım bu günlerde, tekne kullanabilmek için Çeşme Denizciler Derneğinin açtığı kursa yazıldım. Ders arasında hem çay kahve içeriz hem de diğer kursiyer arkadaşlarıma çayın yanında ikram ederim diye düşünerek tahin helvalı porsiyonluk keklerden yaptım. Hem çok pratik hem de çok lezzetli olan bu tarifi sizlerle paylaşmak isterim,tek kusuru var o da benden söylemesi dayanamadım 2 tane yedim o kadar lezzetli olmuş yani 😍👌🏻😋😋😋

 

Tahin Helvalı Muffin Tarifi

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 nescafe fincanı tozşeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 pk vanilyalı puding
  • 250 gr paket tahin helvası ( kakaolu ve sade karışık kullandım)
  • 1 nescafe fincanı sıvı yağ
  • 1/2 nescafe fincanı su

 

Hazırlanışı:

klll ljlş

Öncelikle yumurtaları ve tozşekeri bembeyaz köpük gibi oluncaya dek çırpıyoruz. Daha sonra sırası ile üstte yazılı olan malzemeleri ekliyoruz. Dikkat edelim burası çok önemli çünkü: en son su ve sıvı yağı ekliyoruz ve çok sert olmayan hareketler ile alttan üste spatula yardımı ile malzemeleri birbirine yediriyoruz. Tahin helvasını küp küp kesip kek hamurumuza, yumurtaların köpüğü hiç sönmeden nazik bir şekilde ekliyoruz. Bir kaşık yardımı ile muffin kalıplarına  üçte ikisi dolacak şekilde hamurumuzdan koyuyoruz. Önceden ısıttığımız fırında ilk 10 dk 200 derecede daha sonra 150 derecede 15-20 dk pişiriyoruz. İçi helvalı çok lezzetli bir muffin oluyor. Benim için, içindeki tahin helvasının lezzeti yeterliydi üzerine özellikle krema veya renkli soslardan yapmadım. Dilerseniz siz yapabilirsiniz…

hhhf hjjhu

Afiyet olsun 😋

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir