WhatsApp Image 2017-11-24 at 19.52.59

Noni’s House Profiterol Tarifi

Noni’s House Profiterol Tarifi

WhatsApp Image 2017-11-24 at 19.52.59

 

Hamuru için gerekli malzemeler:

1 su bardağı kaynar su
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 pk vanilya
4 yumurta

Kreması için gerekli malzemeler:

3.5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
3 yumurtanın sadece sarısı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı tuz
1 pk. Vanilya
1 pk toz krem şanti

 

Çikolata sosu için gerekli malzemeler:

1 pk krema
230 gr bitter çikolata
1/2 çay bardağı süt

WhatsApp Image 2017-11-24 at 19.52.58

Yapılışı:

Hamuru için
1 su bardağı kaynar suyu küçük ama derin bir kaba koyup ocağa oturtalım. Üzerine tereyağını ekleyelim. Tereyağı eriyince unu, tuzu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak hamur haline gelene dek pişirelim. Altını kapatıp biraz soğumasını bekleyelim. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp hamur ile güzelce mikserde veya tezgah üzeri karıştırıcı yardımı ile özdeşleştirelim. Parlak, pürüzsüz bir hamur elde edeceğiz. İster sıkma poşeti ile ister bir yemek kaşığı ile aralıklı olarak dizip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur bitene dek, ceviz büyüklüğünde parçalar yerleştirelim. 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirelim. Bu pişme esnasında fırının kapağını hiç açmayalım.

WhatsApp Image 2017-11-24 at 19.52.58(1)

Kreması için
Derin bir kaba sütü, unu, şekeri, nişastayı, yumurta sarılarını, tuzu ve vanilyayı koyup karıştırarak pişirelim. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatalım. Mikserle karıştırıp azar azar 1 pk toz krem şantiyi ekleyelim.

WhatsApp Image 2017-11-24 at 19.52.58(2)
Çikolata sosu için
1 pk süt kremasına yardım çay bardağı sütü ekleyip kaynatalım. İçine 230 gr bitter çikolatayı kesme şeker büyüklüğünde parçalara ayırıp ekleyelim. Benmari usülü sıcak su dolu kabın üzerine oturtup çikolata ile sütlü krema karışımını özdeşleştirelim. Tamamen malzemeler özdeşleşince soğuyup yoğunlaşması için buzdolabında bekletelim…

Bir ekmek bıçağı veya tırtıklı bir bıçakla dikkatlice ortadan hamurlarımızı keselim. Boşlukları yapmış olduğumuz krema ile dolduralım. Çikolata sosumuzu en son üzerine dökerek servis yapalım. Dilerseniz hamurların içine krema sos yerine vanilyalı dondurma koyup yine üzerine çikolata sos döküp servis yapabilirsiniz…
Afiyet olsun 😋

 

  • 27-11-2017
  • Yorum Ekle

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    code