Enginarlı İç Baklalı Pilav Tarifi

WhatsApp Image 2017-04-27 at 20.58.34Selam arkadaşlar;
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Urla Uluslararası Enginar Festivali’ne ben de severek yaptığım ve her seferinde lezzeti ile mest olduğum enginarlı bir tarif ile desteğimi vermek istiyorum.

Ege mutfağının en lezzetli sebzelerinden biri olan enginarın faydaları saymakla bitmiyor…

Enginar yaprakları geleneksel Avrupa tıbbında safra akışını uyarmak, böbrekleri çalıştırmak ve idrar söktürücü olarak kullanılmış ve halen bu sorunların tedavisinde kullanılmakta.

Bunun yanı sıra sindirime yardımcı olması, karaciğeri temizlemesi, vitamin ve mineral bakımından zengin olması enginarın diğer faydaları arasında sayılıyor.

Bir Giritli olarak çocukluğumdan itibaren Enginar dolmasından pilavına, kuzu etli yemeğinden zeytinyağlısına, salatasından ızgarasına her çeşidini severek yapıyorum.

Sizde bu lezzetli ve son derece faydalı sebzeyi benim gibi çok seviyorsanız, işte tarif geliyor…

WhatsApp Image 2017-04-27 at 20.58.42

 

 

 

 

 

Enginarlı iç baklalı pilav tarifi:

Malzemeler:

  • 6-7 enginar soyup ayıklanmış
  • 200 gr iç bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3-4 adet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • 1.5 su bardağı baldo pirinç

Yapılışı:

3-4 taze soğanı doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağı ile beraber biraz kavuralım… Ayıkladığımız taze bakla içi yaklaşık 200 gr kadar ve soyup limonlu suda kararmaması için beklettiğimiz enginarları süzüp soğanların üzerine ekleyelim. 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı tuz ekleyip 2.5 bardak kaynar su ilave edip 5-10 dk pişirelim. 1.5 su bardağı baldo pirinci yıkayıp süzüyoruz ve ekliyoruz. Suyunu çekince 1 demet dereotunu ince ince doğrayıp üzerine serpelim. Altını kapatıp demlenmesi için biraz bekleyip servis edelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir