Ayvalık Lor Tatlısı

Benim Girit’li olduğumu, Ayvalık Cunda Adası’nda halen babamın evi olduğunu ve bütün çocukluk ve genç kızlık dönemlerimi bu çok eski Rum evimizde geçirdiğimi biliyormuydunuz?…

Okul tatil olur, ben soluğu Cunda’da alırdım. Havası, denizi, balığı, rüzgarı, zeytinyağı, kokusu, sevdası herşeyi ayrıdır benim güzel memleketimin…

Şimdi sizlere ilk tarifimi, çok sevdiğim bir tatlı ile başlatmak istiyorum Hepimize bu tarifi sevgiyle yapıp yemek nasip olması dileğiyle…

AYVALIK LOR TATLISI

Malzemeler

  • 250 gr LOR
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı ZEYTİNYAĞI
  • cok az vanilya

Serbeti için

  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı

2 su bardağı şekeri kaynatıp ateşi kapamadan 1-2 damla limon damlatın ve soğutun.

Bir kaseye loru, unu, irmiği, yumurtayı, kabartma tozunu ,ZEYTİNYAĞI ve vanilya’yı ekleyip, karıştırın.

Yagli elinizle yuvarlayın ve yassı toplar yapın, yağlanmış fırın kabına aralıklı olarak yerlestirin.

Yaklasik 180 derece de 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak lorların üzerine şurubu dökün, soğuyunca dondurma ile servis yapın.

Afiyet olsun