Badem Ezmeli, Çikolata Ganajlı Tart

Malzemeler

  • 150 gr badem ezmesi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı konyak
  • 50 gr tereyağ
  • 2 paket Burçak Bisküvi
  • 100 gr bitter çikolata
  • 200 ml. Krema

Hazırlanışı

2 paket Bisküvimizi rondodan geçirip ufalayalım. Ayrı bir yerde erittiğimiz Tereyağ ile karıştırıp alt taban malzememizi hazırlayalım.

Küçük tart kalıplarını Sıvı yağ ile yağlayalım. Fotoğrafta gördüğünüz gibi tart kalıplarına, taban tart malzemelerini paylaştıralım.

Bir kaşık yardımı ile kenarları yüksek ortası daha alçak olacak şekilde taban malzememizi düzeltelim.

Fırına verip 10 dk kadar tart hamurunun sertleşmesi için 150 derecede pişirelim.

O arada iç malzememizin hazırlığına başlayalım. Bunun için önce badem ezmesini iri küpler halinde doğrayıp blendıra koyalım. Üzerine süt, un, nişasta, konyak, toz şekeri ve yumurtaları ilave edip blendırda karıştıralım.

Fırından çıkardığımız tartların ortalarına blendırdan geçirdiğimiz badem ezmeli karışımı paylaştıralım.

Fırında 160 derecede yarım saat daha orta bölüme döktüğümüz karışımın üzerleri kızarana dek pişirelim

Fırından çıkaralım, biraz tartların soğumasını bekleyelim. O arada ayrı bir kapta kremayı ısıtalım, Küp Küp parçalara ayırdığımız bitter çikolatalarımızı kremanın içine dahil edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek ocağın üzerinde karıştırmaya devam edelim. İyice birbirine karışınca çikolata ganajı tartlarımızın üzerine dökelim.

Buzdolabında 1 gece bekletelim.

Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir