Kuzu Etli Ayva Yahnisi

Malzemeler

  • Yarım kilo kemiksiz kuzu eti
  • 3 iri ayva
  • 1 Havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 iri kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zencefil Küp Küp doğranmış
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Döküm tencerede etimizi tereyağı ile mühürleyelim, daha sonra 2 bardak suyumuzu ilave edip 15-20 dakika orta ateşte etimizi pişirelim.

Ayva, soğan, havuç, zencefil ve patatesleri ayıklayıp, çok küçük olmayacak şekilde kuşbaşı doğrayalım.

Suyunu çeken ve yumuşamış etlerin üzerine koyup karıştıralım. Eğer su istiyorsa 1 bardak daha ilave edebilirsiniz bu aşamada yaklaşık 15-20 dakika daha bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra pişiriyoruz.

Afiyet olsun

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir