Malzemeler
- Yarım kilo kemiksiz kuzu eti
- 3 iri ayva
- 1 Havuç
- 1 orta boy patates
- 1 iri kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zencefil Küp Küp doğranmış
- 1 kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Döküm tencerede etimizi tereyağı ile mühürleyelim, daha sonra 2 bardak suyumuzu ilave edip 15-20 dakika orta ateşte etimizi pişirelim.
Ayva, soğan, havuç, zencefil ve patatesleri ayıklayıp, çok küçük olmayacak şekilde kuşbaşı doğrayalım.
Suyunu çeken ve yumuşamış etlerin üzerine koyup karıştıralım. Eğer su istiyorsa 1 bardak daha ilave edebilirsiniz bu aşamada yaklaşık 15-20 dakika daha bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra pişiriyoruz.
Afiyet olsun